TENISKI VETERANI SRBIJE  

Menu

.

Vesti

NOVOSTI ZA SEZONU 2018

Poštovani ljubitelji tenisa, veterani, takmičari i rekreativci,
pri kraju sezone red je da Vam saopštimo da će u 2018. doći do promena u načinu, rangiranju i sistemu takmičenja.

Postoji velika kriza u teniskom svetu koja se polako i sigurno prelila i kod nas pa smo posle dužeg razmatranja odlučili da promenimo sistem takmičenja kako bi bio jednostavniji i interesantniji za sve tenisere.

Promene:

Promena grupa:

Ukida se sistem rangiranja i klasifikovanja igrača po godinama i menja se u sistem grupa po kvalitetu. Trenutno se vrši procena koliko grupa će biti ali je najrealnije da bude između 5 i 7 tako da će se igrači raspodeliti po teniskom znanju i kvalitetu tako da više neće biti orgomne razlike i laganih prvih kola ali će zato , oni slabiji igrači imati priliku da osvajaju turnire u svojim grupama.
Ukida se i podela po polovima tako da će žene istog teniskog znanja moći ravnopravno da igraju sa muškarcima što bi trebalo da poveća broj dama na turnirima.

Šta dobijamo ovom promenom?

Dobijamo to da će svi igrači koji dođu na turnir biti sličnog kvaliteta i svako će moći da se bori za finale dok to nije bio slučaj u sistemu koji nas je delio po godinama.
Neko će pitati kako može neko od 60 da igra sa nekim od 20? Može jer su istog ili sličnog kvaliteta tako da će meč biti interesantan i neće biti pretežak za starijeg igrača.

Promena u brojanju:

Od 2018. svi mečevi u Nacionalnom prvenstvu će se igrati tako što meč počinje od 2:2 i igra se nastavlja kao normalan set a treći, odlučujući bi se igrao tie break do 10.
Ovim se povećava mogućnost preokreta rezultata i znatno se menja dinamika meča. Ustanovljeno je da je ovo mnogo prihavtljiviji sistem brojanja od onog koji imamo danas.
Zašto je to bitno? U sistemu igranja do 9 je dovoljan jedan break za pobedu dok je to isključeno u dva seta tako da i ovde dobijamo bolje i interesantnije mečeve.

Promena granice učestovanja i prijave:

U Teniske Veterane Srbije može da se prijavi svako ko je kalendarski puni 20 godina i uplati članarinu od 1000 Teniskom Savezu Srbije.

Lekarsko uverenje:

Ukida se obaveza donošenja lekarskog uverenja za prvi tunir koji igrate. To znači da možete igrati samo jedan turnir u sezoni bez uverenja ali ako želite da se takmičite onda morate doneti lekarsko na sledeći turnir na koji se prijavite.
Ovo smo uveli zbog jednog broja domaćih igrača koji žele da odigraju samo turnir koji se igra u njihovom, matičnom klubu i nemaju želju da putuju po Srbiji i igraju turnire na drugim mestima. Na ovaj način im izlazimo u susret ali će morati da potpišu izjavu o Prihvatanju Odgovornosti.


Napomena:

Radi se procena bodovanja za ITF turnire kako to bodovanje ne bi uticalo na regularnost Nacionalnog Takmičenja.

Prijateljski pozdrav,

Miloš Jakovljević
Predsednik Teniskih Veterana Srbije

18.04.2017. Odlukom takmičarske komisije TVS odlučeno je da se zbog vremenskih uslova pomera održavanje turnira ALL STARS tako da će se turnir održati 29.04.2017. i 30.04.2017.

18.04.2017. Odluka o nagrađivanju prvoplasiranih na kraju prethodne sezone. Detaljnije o odluci

04.04.2017. danas je uspešno dodana nova kategorija 65+ na rang listi teniskih veterana Srbije, što znači da će se naši članovi moći prijavljivati na turnire i u 65+ kategoriju.

Članovi koji su navršili 65 godina starosti do danas (a prethodno su učestvovali u kategoriji 65+) pojavljuju se na rang listi 60+ i 65+ a od danas će im se bodovi upisivati samo u onoj kategoriji u kojoj budu igrali.

 

01.04.2017. objavljen kalendar teniskih veterana Srbije koji možete videti na našem internet sajtu i najavljeni turniri na koje je moguće prijavljivanje takmičara koji su uplatili članarinu za 2017 sezonu i izvadili lekarsko uverenje sportskog lekara.

25.02.2017. uveden mailer kojim ćemo pravovremeno obaveštavati članove Teniskih Veterana Srbije o aktuelnim novostima.
Novosti koje ćemo Vam dostavljati su: objava kalendara, eventualne izmene kalandara, najave turnira i druge informacije koje su bitne članovima TVS.

Novosti Teniskih Veterana Srbije

20.02.2017. internet sajt redizajniran i prilagođen mobilnim telefonima.

Vesti 2016. godine
Vesti 2015. godine
Vesti 2014. godine
Vesti 2013. godine
Vesti 2012. godine
Vesti 2011. godine
POŠALJI PORUKU
KALENDAR TAKMIČENJA
KALENDAR TAKMIČENJA TENISKIH VETERANA SRBIJE 2017
NAJAVLJENI TURNIRI TVS

NAJAVLJENI TURNIR

Nema najavljenih turnira TVS sem zimske lige dublova Pančevo

NAJAVLJENI ITF TURNIRI

Nema najavljenih ITF turnira

ZIMSKA LIGA DUBLOVA

POČINJE 6. ZIMSKA LIGA DUBLOVA PANČEVO SEZONA ‎2017-2018.
BROJ PAROVA OGRANIČEN NA 20 ZBOG BROJA TERMINA.
PRIJAVE DO 3. NOVEMBRA 2017.NA ‎060-3622226 ILI NA VladaPOP71@gmail.com .
SVE DODATNE INFORMACIJE I PRIJAVE NA ‎060 3622 22

SATNICA TURNIRA
SATNICA TURNIRA TVS
ČESTA PITANJA I ODGOVORI