TENISKI VETERANI SRBIJE  

Menu

.

Vesti 2017. godine

Poštovani prijatelji,

2016. godina je prelomna godina u postojanju Tenish Veterana Srbije i cele organizacije koja je na svojim turnirima privukla preko 1000 igrača iz zemlje i isto toliko iz sveta. Ove godine smo zvanično postali deo Teniskog Saveza Srbije i naši igrači su registracijom postali takmičari sa istim statusom kao i ostali igrači u Srbji.
Morali smo da uvedemo simboličnu, godišnju članarinu i obavezno lekarsko uverenje.

Članarina

Godišnja članarina za sve igrače Teniskih Veterana Srbije je 1000 dinara i uplaćuje se na račun Teniskog Saveza Srbije kao krovne organizacije. Teniski Veterani Srbjie ne raspolažu tim novcem već se on kroz Savez koristi za nabavku loptica koje poklanjamo svakom klubu organizatoru.

Lekarsko uverenje izdato od strane sportskog lekara

Ova vrsta uverenja je svojstvena za svako LEGALNO takmičenje i takmičare na teritoriji Srbije. Obaveza svakog takmičara pa i veterana je da dostavi uverenje da njegovo zdravstveno stanje dozvoljava takmičenje i igranje tenisa na zvaničnim i legalnim turnirima. Jednostavno, mi smo takmičari i moramo se povinovati odlukama Ministarstava Sporta i moramo poštovati pravila i zakone organizacije kojoj pripadamo a to je Teniski Savez Srbije.

Pojašnjenje: Svako od nas više vremena provede na redovnom servisu svog automobila a o svom zdravlju i sprečavanju bolesti ne vodimo dovoljno računa. Svi imamo neke godine i naše zdravlje se mora češće proveravati kako bi ostali zdravi i vitalni a i na vreme znali ako imamo neke zdravstvene smetnje. NIje teško jednom godišnje otići na pregled i proveriti svoje zdravlje i to nam i bez tenisa treba biti obaveza .

Učlanjenje i ko može biti član Teniskih Veterana Srbije

Svaki državljanin Republike Srbije koji kalendarski puni 25 godina i stariji, može biti član Teniskih Veterana Srbjie. Ne postoji nikakav poseban uslov osim da je osoba fizički i mentalno zdrava i to može potvrditi lekarskim uverenjem izadatim od strane sportskog lekara.

Promene u 2017. godini

Broj turnira u 2017 godini se neće bitno promeniti osim što je sa liste turnira izbrisan ITF Rekreativo Open zbog kašnjenja u isplati sudiske dnevnice.

Utešni turnir na svakom turniru

Na svim nacionalnim turnirima kategorija 250,  500 i 1000 uvodi se obaveza organizatorima da naprave utešni turnir za sve igrače koji izgube prvo kolo. Učešče na utešnom turniru je doborovoljno i biće dodeljeni bodovi za postignut rezultat.

Dva turnira na jednom mestu

Na određenim turnirima u 2017. će u isto vreme biti organizovani i turniri niže kategorije na koji će moći da se prijave svi slabije rangirani igrači. Ideja organizacije takvih turnira je u tome da se omogući veći broj mečeva slabijim igračima i da se njihovo učešće na turnirima ne završava u prvom kolu. Na ovakvim turnirima neće biti utešnog turnira.

Liga gradova

U 2017. će krenuti pilot liga gradova koja će biti podeljena na 4 divizije iz koje će na kraju godine pobednici igrati “Final Four”

Kotizacije na turnirima će se izjednačiti tako da će svi turniri imati kotizaciju od 1500 dinara. Obaveze organizatora turnira ostaju iste uz pojačanu kontrolu Takmičarske komisije i povećanu brigu o vremenu i uslovima igranja mečeva.
 
Masters Cup

Masters Cup više neće postojati na način na koji se održavao do prošle godine jer sam uočio mnogo nesportskog ponašanja i nameštanja ishoda mečeva. Obzirom da je osnova celog takmičenja u sportskom ponašanju i druženju igrača, postojanje takve forme Masters Cup-a je izlišna. Do početka sezone će se pronaći model odigravanja ovog, završnog turnira ali na način da se spreči sve ono što nije sport i fer play.

Predsednik Teniskih Veterana Srbije
Miloš Jakovljević

PDF dokument

KALENDAR TAKMIČENJA
KALENDAR TAKMIČENJA TENISKIH VETERANA SRBIJE 2019
NAJAVLJENI TURNIRI TVS

NAJAVLJENI TURNIRI TVS 2024. GODINU

Trenutno nema najavljenih turnira za 2024. sezonu.

 

NAJAVLJENI ITF TURNIRI

ITF Turniri u Srbiji 2024



Trenutno nema najavljenih turnira za 2024. sezonu.

ZIMSKA LIGA DUBLOVA

ZIMSKA LIGA DUBLOVA U PANČEVU - SEZONA 2018-2019

POČINJE 7. ZIMSKA LIGA DUBLOVA PANČEVO SEZONA 2018-2019.

  • BROJ PAROVA OGRANIČEN NA 20 ZBOG BROJA TERMINA.
  • PRIJAVE DO 25. OKTOBRA 2018. NA 060-3622226 ILI NA VladaPOP71@gmail.com.
  • IGRA SE SVAKOG VIKENDA JEDAN MEČ (ili u subotu ili u nedelju).
  • TAČAN POČETAK MEČEVA ZA PRVI VIKEND BIĆE OBJAVLJEN DO 01.11.2018.
  • VREME ODIGRAVANJA MEČA JE SUBOTOM ILI NEDELJOM IZMEĐU 16 i 22H.
  • PREPORUČLJIVO JE DA SVAKI PAR PRIJAVI BAR JEDNU REZERVU.
  • U GRUPI IGRA SVAKO SA SVAKIM, MEČEVI SE IGRAJU DO 9 GEMOVA.
  • PRI REZULTATU 8:8 IGRA SE TIE BREAK DO 7 SA DVA RAZLIKE. 
  • UKUPNO 19 KRUGOVA (19 VIKENDA ODNOSNO 19 MEČEVA)  
  • NA KRAJU PRVIH 8 PAROVA RAZIGRAVAJU ZA 1,3,5 i 7 MESTO U A FINALU
  • PAROVI OD 9 DO 16 MESTA RAZIGRAVAJU ZA 1,3,5 i 7 MESTO U B FINALU
  • POČETAK LIGE SUBOTA 03. NOVEMBAR 2018.
  • ZA SVE FINALISTE PEHARI I SPORTSKE NAGRADE
  • KOTIZACIJA 50 EURA PO UČESNIKU REZERVE NE PLAĆAJU KOTIZACIJU
SATNICA TURNIRA
SATNICA TURNIRA TVS